Nagyon hosszú lenne ez a post, ha most nekiállnék részletesen leírni. De a következő hetekben itt megjelenő bejegyzésekből, és várhatóan a kommentekből is ki fog derülni, miért szívnak a hallgatók és az oktatók is a Bolognai Rendszer miatt. Egyes szakokon kevésbé, másokon jobban.

Ennek a blognak több célja van: először is, lehetőséget teremteni, hogy egy nyilvános fórumon megvitassák a hallgatók, oktatók, ismerősök, barátok, kívülállók, belülállók a Bolognai Rendszerrel kapcsolatos tapasztalataikat. Mióta négy évvel ezelőtt debütált a Bolognai Magyarországon, azóta -- legalábbis azokon a karokon, amelyeket ismerek -- szitokszóvá vált. Ezért lett a blog címe és alaphangulata eleve kritikus. Persze ha valakinek örömkönnyek szöknek a szemébe e két szó hallatán, ne tartsa vissza magát, írja le azt is.

Másik célja a blognak, hogy nem is olyan hosszú időn belül, ne csak elektronikusan folyjon a vita a B. R.-ről (na jó, mostantól rövidítem, mert túl hosszú kiírni), hanem rendes hallgatói gyűléseken is, olyan szép nagy előadótermekben. Ahogy azt számos más országban az egyetemeken szokás. A hallgatók beszéljék meg, milyen egyetemet szeretnének, és legalább hozzák ezt a döntéshozók tudtára. Még akkor is, ha szinte mérget vennék rá, hogy utóbbiak a fülük botját sem fogják mozgatni erre. Nem titkolt szándékunk, hogy szeretnénk egy nagy hallgatói gyűlést meghirdetni a politikusok március 11-i bulija előtt pár nappal. (Hogy mi lesz március 11-én, arról hamarosan írunk részletesebben, illetve addig lásd a jobb oldali hasábot.)

Harmadik célja újszülött blogunknak, hogy beszámoljunk arról, hogy más országokban a hallgatók hogyan képesek megvédeni az egyetemet, képviselni az érdekeiket. Ezzel talán sikerül ötletet adni a magyarországi egyetemek hallgatóinak is, és a médiában igen kevés helyet kapott eseményekről informálni a kedves olvasókat.

No, ennyi fért az első bejegyzésbe, de hamarosan itt a következő!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolognaciki.blog.hu/api/trackback/id/tr891786360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misc · http://misc.blog.hu 2010.03.01. 20:38:22

nem olyan rossz a bolognai rendszer.. az egyértelmű, hogy a magyar felsőoktatási rendszernek az európai standardhoz kell igazodnia, hogy összehasonlíthatóak legyünk a külföldi képzésekkel és egyáltalán lehetséges legyen néhány félévet külföldön teljesíteni. azért meg kell néhány áldozatot hozni, hogy egységes legyen a rendszer.

yoska · http://hulyebioszosok.blog.hu 2010.03.01. 23:57:58

maga a B.R. nem lenne rossz, ha jobban átgondolt lenne, és Msc-n nem ugyanazt tanítanák, mint az alapképzésen...

ifj. Katánghy Menyhért 2010.03.06. 02:06:25

@SCUMM: értelemszerűen nem az európai standarddal való szembemenés a cél, hanem azok megváltoztatása. hiszen európában vagyunk, nem (?), nem valami lepukkadt szolgalelkű gyarmaton...

ifj. Katánghy Menyhért 2010.03.06. 02:09:03

OFF:

jó lett a blog, de a patkány jelenlétét csak én nem értem? vagy nem esett le vagy nincs is minek leesnie?
süti beállítások módosítása